Sun-Maid är ett av världens mest kända varumärken som har blivit en klassiker i de svenska hemmen. Sun-Maid är originalet - ett naturligt snackalternativ för oss som uppskattar kvalitet, välbefinnande och tradition.

Sun-Maid är ett kooperativ som grundades 1912 genom att tillhandahålla russin och torkade frukter av högsta kvalitet från russin- och fruktgårdarna i Kalifornien till hem och matställen i över hela världen. Sun-Maid Growers of California drivs som ett kooperativ och ägs av familjejordbrukare som odlar russinvindruvor och är alla belägna inom 100 miles från varandra i Great Central Valley i Kalifornien mellan Los Angeles i söder och San Francisco i norr.  

Historien bakom ”The Sun-Maid Girl”

Sun-Maidflickan fanns på riktigt. Hennes namn var Miss Lorraine Collett och hon upptäcktes 1915 när hon stod och torkade håret på den soliga bakgården i sitt hem i Fresno, Kalifornien. Under årens lopp har hennes bild setts på miljontals paket och tagits in i hem världen över.


Sun-Maid russin finns för hela familjen: 500 g burken för storanvändarna till bakning och glöggsäsong, 250 g asken till frukostflingorna och de mindre 6-packen som vuxensnacks eller till mellanmålet.