NEWS FROM ARVID NORDQUIST

News Coffee

Drömmer du också efter sommaren?

Nu finns årets sommarkaffe i butik, skapad utifrån drömmen av sommaren. Arvid Nordquist lanserar för femte året i rad sitt sommarkaffe. En limited edition och i år med huvudsakligen etiopiska kaffebönor med blommiga toner av citrus och bär. Självklart UTZ certifierad och klimatkompenserad, för människorna som odlar kaffet och för miljön.

Börja den Internationella kvinnodagen med en kopp kaffe som är odlat på gårdar som drivs av Kvinnor

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen och nu föreslår Arvid Nordquist att du firar dagen med en kopp AMIGAS. Arvid Nordquist produkt AMIGAS består av kaffebönor från odlingar som drivs av kvinnor, genom att dricka AMIGAS hjälper du kvinnliga jordbrukare att utveckla sin verksamhet och därmed till bättre levnadsförhållanden.

Nytt kaffe stöttar kvinnliga kaffeodlare

En viktig del i kampen mot fattigdom är att i högre grad involvera kvinnor i ekonomin och på arbetsmarknaden. Arvid Nordquists nya kaffe AMIGAS görs enbart av bönor från kaffeodlingar som drivs av kvinnor. Genom att långsiktigt stödja dessa kvinnliga odlare bidrar Arvid Nordquist till bättre levnadsförhållanden.

Arvid Nordquist lanserar ännu en ekologisk Espresso

I en tid av ökad efterfrågan på ekologiskt kaffe väljer Arvid Nordquist att utöka sitt sortiment med Molto, en kraftfull espresso som för tankarna till Umbrien i Italien. Med ekologiska och Fairtrade-certifierade bönor passar Molto väl in i Arvid Nordquists hållbara sortiment.

2016 – ett steg i rätt riktning för den afrikanska elefanten!

Sedan årsskiftet 2015/2016 arbetar Arvid Nordquist tillsammans med African Wildlife Foundation (AWF) för att rädda Afrikas elefanter. Samarbetet innebär att Arvid Nordquist vid försäljningen av produkten Wanyama skänker pengar till AWFs arbete med att skydda den afrikanska elefanten. Under 2016 uppgick summan till $25 000.

See all news and pressreleases

News from Wine

Chateau Musar 2006 är äntligen här!

Det var i juni 2014 som ett historiskt årgångsbyte tog plats. Då byttes årgång 2005 av Chateau Musar till årgång 2007. Aldrig tidigare har vinhuset hoppat över en årgång. Orsaken till det ovanliga årgångsbytet? Chateau Musar 2006 var helt enkelt inte redo. Mycket har talat för att den skulle bli en exceptionell årgång och nu när den är här står det klart att 2006 verkligen är något helt unikt.

Exklusiv lansering av Barbaresco 2013 från Produttori del Barbaresco

Från det högkvalitativa kooperativet Produttori del Barbaresco lanseras nu Barbaresco 2013 i en exklusiv upplaga. Årgång 2013 räknas som en klassisk Barbaresco-årgång med stor lagringspotential. Vinet är ursprungstypiskt med sin fruktiga och kryddiga stil med en balanserad tanninstruktur. Lansering sker 21 april.

Rättelse! - Fem gamla årgångar av Chateau Musar lanseras exklusivt på Systembolaget i april

Det finns ett stort intresse i Sverige för det kultklassade Chateau Musar. De exklusiva lanseringarna har varit få och efterfrågan stor på de fåtal flaskor som lanseras. Nu lanseras ytterligare exklusiva årgångar på den svenska marknaden. Den 20 och 21 april kan den som är snabb lägga vantarna på årgångarna 1975, 1978, 1979 på helflaska samt 1996 och 2007 på halvflaska.

Storslam för Fuller’s i öltävlingen på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Det brittiska bryggeriet Fuller’s tog hem fyra priser i kategorierna ale och stout/porter under öltävlingen på En Öl & Whiskymässa i Göteborg. Det gör att Fuller’s var det bryggeri som kammade hem flest priser under tävlingen. Totalt tävlade 405 öl i nio medaljkategorier.

Terroir från Chile - exklusiv lansering av prisbelönta Koyle Auma, ett vin med stor lagringspotential

Fjolårets succélansering Koyle Auma är tillbaka! Den 7 april lanseras 120 flaskor av Koyle Auma 2011 i Systembolagets exklusiva sortiment. 2011 var ett kyligt år vilket påverkade mognadstiden hos druvorna men den sena mognaden gav druvorna en fantastisk naturlig syra. Koyle Auma 2011 är fylligt med intensiva, komplexa toner tillsammans med tydlig mineralitet, påtaglig syra och lång eftersmak.

See all news and pressreleases

News Food

Kikkoman lanserar ekologisk soja och glutenfri teriyakimarinad

​Kikkoman lanserar nu en certifierad ekologisk soja och en glutenfri teriyakimarinad. Den ekologiska sojan är som den traditionella tillverkad på fyra ingredienser och har en fyllig arom, len smak och nedtonad sälta. Den nya glutenfria och smakrika teriyakimarinaden har en mild, balanserad sötma och passar perfekt till exempelvis kött, fisk och grönsaker.

EKORRENS EKOLOGISKA LANSERAR CHOKLADKAKOR

Ekorrens Ekologiska lanserar tre chokladkakor under hösten. De nya chokladkakorna är både ekologiska, KRAV-märkta, Fairtrade-märkta och klimatkompenserade. De första smakerna ut på marknaden är ren Mjölkchoklad, Mandel & Havssalt, samt Hallon & Citron.

Arvid Nordquist and Kellogg starts cooperation

The Swedish family business Arvid Nordquist HAB is taking over the commercial responsibility of Kellogg´s business in the Swedish market. The agreement will come into effect 1st of January, 2016, and means that Arvid Nordquist will be responsible for sales and distribution of all Kellogg’s products on the Swedish market including Pringles Chips.

See all news and pressreleases