NEWS FROM ARVID NORDQUIST

News Coffee

Arvid Nordquist minskar sina klimatutsläpp med ny biogasdriven lastbil

Tillsammans med sin logistikpartner Frode-Laursen investerar Arvid Nordquist i en ny biogasdriven lastbil som till 100 procent ska transportera Arvid Nordquist kaffe från rosteriet i Solna, Stockholm. Det är ett steg mot Arvid Nordquists mål att nå helt fossilfri distribution.

En grönare kaffeförpackning för en ljusare framtid

Arvid Nordquist har länge arbetat med ambitiösa hållbarhetsmål och tar nu nästa steg i hållbarhetsarbetet genom att ställa om från fossilbaserat till förnyelsebart material på sina kaffeförpackningar*. De nya kaffeförpackningarna består till minst av 70% växtbaserat material och halverar koldioxidutsläppet i förhållande till tidigare förpackningsmaterial.

Ny Inköpsdirektör Arvid Nordquist

Wilhelm Nordquist tillträder den första januari 2019 som Inköpsdirektör för råkaffe på Arvid Nordquist HAB. Wilhelm Nordquist är fjärde generationen i ägarfamiljen. Arvid Nordquist HAB med 134 års verksamhet har de senaste åren upplevt sin starkaste tillväxt i modern tid, inte minst för sitt kaffe som är näst största varumärke inom dagligvaruhandeln med 22,5% marknadsandel.

Arvid Nordquist lanserar ekologiskt Te-sortiment

En kopp te symboliserar värme och avkoppling. När tepåsen når det varma vattnet sprider sig aromerna snabbt i rummet och med det lugnet. En stund av vardagslyx som vi alla har råd med. Och med Arvid Nordquist tepåsar kan du njuta med gott samvete. De är numera 100 % ekologiska och klimatkompenserade, framställda med omsorg för människa och miljö.

Arvid Nordquist på väg mot fossilfri verksamhet

Som ett led i att nå Sveriges Riksdags fastställda mål om ett klimatneutralt samhälle 2045 har Arvid Nordquist antagit utmaningen att senast 2030 uteslutande använda sig av fossilfria inrikestransporter.

See all news and pressreleases

News from Wine

Dubbelt upp i alkoholbefriade drycker på Systembolaget

Den alkoholfria trenden håller i sig och den andra mars utökas Systembolagets alkoholfria utbud, som vuxit rejält de senaste åren, med ytterligare två alkoholbefriade produkter. Oddbird Spumante från Oddbird (fd MRG Wines), är ett alkoholbefriat mousserande vin gjort på 100 % glera. Den andra nyheten är Maisel’s Weisse Alkoholfrei, en alkoholfri veteöl från Tyskland.

Champagne Bollinger i spännande samarbete med Knäckebrödsakademin

Bollinger är ett av världens främsta champagnehus. Med produkter som Bollinger Special Cuvée och La Grande Année har varumärket vunnit många svenskars hjärtan. I sin strävan att alltid vara nyskapande vill Bollinger nu lyfta fram en modern gastronomisk förening mellan Frankrike och Sverige. Tillsammans med Knäckebrödsakademin kombineras champagne och knäckebröd i samband med Knäckebrödets dag.

Dubbla lanseringar från Château d’Anglès

​Château d’Anglès Grand Vin Rouge 2016 & Château d’Anglès Grand Vin Blanc 2017 lanseras den 24 januari på Systembolaget. De två tillfälliga lanseringarna släpps i en upplaga om 3600 flaskor respektive 720 flaskor. Vinerna är mycket lagringsdugliga och kan med fördel lagras i tio år.

Arvid Nordquist lanserar digital version av tidningen SMAKA

Tidningen SMAKA som funnits sedan 2004 blir nu helt digital. SMAKA är Arvid Nordquists mat- och livsstilsmagasin som blandar trender, inspiration och kunskap med aktualiteter, expertis från Sveriges mest framträdande måltidskreatörer och spännande mat- och dryckesnyheter från hela världen.

Prisbelönad brittisk cider lanseras i Sverige – Cornish Orchards Gold Apple Cider

Den 2 december lanseras Gold Apple Cider från Cornish Orchards, tillverkad på 100 % färskpressad äppeljuice.

See all news and pressreleases

News Food

Tabasco lanserar sriracha på Hemköp!

Tabasco och sriracha - det bästa av två världar! Nu lanserar Tabasco sin egen sriracha - givetvis med handplockad chili som lagrats på ekfat i 3 år, precis som all annan Tabasco. Dessutom fri från konserveringsmedel vilket gör den unik bland övriga srirachas på marknaden.

Ny inspiration till Kikkoman med Frida Ronge!

Frida Ronge och Kikkoman i unikt och spännande samarbete! Den marknadsledande sojasåsen är en klassiker och en klar favorit bland kockar och matfantaster världen över. Nu blir Frida Ronge ambassadör för varumärket.

See all news and pressreleases