NEWS FROM ARVID NORDQUIST

News Coffee

Arvid Nordquist minskar sina klimatutsläpp med ny biogasdriven lastbil

Tillsammans med sin logistikpartner Frode-Laursen investerar Arvid Nordquist i en ny biogasdriven lastbil som till 100 procent ska transportera Arvid Nordquist kaffe från rosteriet i Solna, Stockholm. Det är ett steg mot Arvid Nordquists mål att nå helt fossilfri distribution.

En grönare kaffeförpackning för en ljusare framtid

Arvid Nordquist har länge arbetat med ambitiösa hållbarhetsmål och tar nu nästa steg i hållbarhetsarbetet genom att ställa om från fossilbaserat till förnyelsebart material på sina kaffeförpackningar*. De nya kaffeförpackningarna består till minst av 70% växtbaserat material och halverar koldioxidutsläppet i förhållande till tidigare förpackningsmaterial.

Ny Inköpsdirektör Arvid Nordquist

Wilhelm Nordquist tillträder den första januari 2019 som Inköpsdirektör för råkaffe på Arvid Nordquist HAB. Wilhelm Nordquist är fjärde generationen i ägarfamiljen. Arvid Nordquist HAB med 134 års verksamhet har de senaste åren upplevt sin starkaste tillväxt i modern tid, inte minst för sitt kaffe som är näst största varumärke inom dagligvaruhandeln med 22,5% marknadsandel.

Arvid Nordquist lanserar ekologiskt Te-sortiment

En kopp te symboliserar värme och avkoppling. När tepåsen når det varma vattnet sprider sig aromerna snabbt i rummet och med det lugnet. En stund av vardagslyx som vi alla har råd med. Och med Arvid Nordquist tepåsar kan du njuta med gott samvete. De är numera 100 % ekologiska och klimatkompenserade, framställda med omsorg för människa och miljö.

Arvid Nordquist på väg mot fossilfri verksamhet

Som ett led i att nå Sveriges Riksdags fastställda mål om ett klimatneutralt samhälle 2045 har Arvid Nordquist antagit utmaningen att senast 2030 uteslutande använda sig av fossilfria inrikestransporter.

See all news and pressreleases

News from Wine

Dubbla lanseringar från Château d’Anglès

​Château d’Anglès Grand Vin Rouge 2016 & Château d’Anglès Grand Vin Blanc 2017 lanseras den 24 januari på Systembolaget. De två tillfälliga lanseringarna släpps i en upplaga om 3600 flaskor respektive 720 flaskor. Vinerna är mycket lagringsdugliga och kan med fördel lagras i tio år.

Prisbelönad brittisk cider lanseras i Sverige – Cornish Orchards Gold Apple Cider

Den 2 december lanseras Gold Apple Cider från Cornish Orchards, tillverkad på 100 % färskpressad äppeljuice.

Nu lanseras Bianco Trentino från alpernas vackra sydsluttningar i Trentino

Det familjeägda företaget Giwine, från alpernas sydsluttningar i Trentino i norra Italien, ingår i en större vingrupp som 2018 utsågs till Italiens bästa vinproducent av italienska Sommelierföreningen. Således arbetar Giwine med samma kvalitetskrav, omsorg och expertis.

Chateau Musar Magnum 2011 lanseras i 36 butiker den 2 december!

Den 1 december lanseras Chateau Musar Magnum i hela 36 butiker. Ett välgjort naturvin från Libanon blir det perfekta valet till vinterns middagar.

See all news and pressreleases

News Food

Tabasco lanserar sriracha på Hemköp!

Tabasco och sriracha - det bästa av två världar! Nu lanserar Tabasco sin egen sriracha - givetvis med handplockad chili som lagrats på ekfat i 3 år, precis som all annan Tabasco. Dessutom fri från konserveringsmedel vilket gör den unik bland övriga srirachas på marknaden.

Ny inspiration till Kikkoman med Frida Ronge!

Frida Ronge och Kikkoman i unikt och spännande samarbete! Den marknadsledande sojasåsen är en klassiker och en klar favorit bland kockar och matfantaster världen över. Nu blir Frida Ronge ambassadör för varumärket.

Limited Edition från Maldon havssalt

Somrigt från Maldon havssalt!

Del Monte lanserar spännande nyheter inom To-Go segmentet!

Del Monte hakar på To-Go trenden och lanserar sitt nya koncept Fruit Express! Från och med vecka 15 kommer två smaker finnas tillgängliga för den mellanmålssugna konsumenten.

See all news and pressreleases