NEWS FROM ARVID NORDQUIST

News Coffee

En grönare kaffeförpackning för en ljusare framtid

Arvid Nordquist har länge arbetat med ambitiösa hållbarhetsmål och tar nu nästa steg i hållbarhetsarbetet genom att ställa om från fossilbaserat till förnyelsebart material på sina kaffeförpackningar*. De nya kaffeförpackningarna består till minst av 70% växtbaserat material och halverar koldioxidutsläppet i förhållande till tidigare förpackningsmaterial.

Ny Inköpsdirektör Arvid Nordquist

Wilhelm Nordquist tillträder den första januari 2019 som Inköpsdirektör för råkaffe på Arvid Nordquist HAB. Wilhelm Nordquist är fjärde generationen i ägarfamiljen. Arvid Nordquist HAB med 134 års verksamhet har de senaste åren upplevt sin starkaste tillväxt i modern tid, inte minst för sitt kaffe som är näst största varumärke inom dagligvaruhandeln med 22,5% marknadsandel.

Arvid Nordquist lanserar ekologiskt Te-sortiment

En kopp te symboliserar värme och avkoppling. När tepåsen når det varma vattnet sprider sig aromerna snabbt i rummet och med det lugnet. En stund av vardagslyx som vi alla har råd med. Och med Arvid Nordquist tepåsar kan du njuta med gott samvete. De är numera 100 % ekologiska och klimatkompenserade, framställda med omsorg för människa och miljö.

Arvid Nordquist på väg mot fossilfri verksamhet

Som ett led i att nå Sveriges Riksdags fastställda mål om ett klimatneutralt samhälle 2045 har Arvid Nordquist antagit utmaningen att senast 2030 uteslutande använda sig av fossilfria inrikestransporter.

Årets sommarkaffe bjuder på fjällvandring med guldkant

Nu finns årets sommarkaffe i butik. Inspirerat av den svenska fjällvärldens fantastiska vyer och natur. En limited editon som du enbart finner i butik under sommarhalvåret.

See all news and pressreleases

News from Wine

​Årlig ölklassiker är tillbaka - Fuller’s Vintage Ale 2019

Fuller's har skapat ett nytt recept på Vintage Ale varje år sedan 1997, där bryggmästaren väljer ut de bästa ingredienserna som finns tillgängliga vid den tiden för att göra ett öl med komplex karaktär. Varje flaska är individuellt numrerad, vilket gör äldre årgångar av Vintage Ale extremt sällsynta och eftertraktade.

​Champagne Ayala lanserar exceptionell Blanc de Blancs 2013

För tredje året i rad lanseras Ayala Blanc de Blancs på Systembolaget. Den 6 december släpps 1200 flaskor av årgång 2013 i Små Partier.

Brittiska vintervärmare är tillbaka - populära julöl från Fuller’s

Julölstraditionen i Sverige har en ölstil som är mörk, fyllig och smakrik och som till stor del handlar om att ölet ska matcha den salta och feta maten som säsongen ofta bjuder på. I England däremot finns en tradition av så kallade ”winter warmer” eller ”old ale”, en öl som inledningsvis bryggdes för att passa den mörka och kalla årstiden.

Fuller’s lanserar en helt ny ölstil – Imperial Porter

Den 8 november lanseras en begränsad utgåva av Fuller's Imperial Porter som tänjer gränserna med en hög alkoholhalt och mycket maltkaraktär, det tredje ölet i Fuller’s exklusiva serie ”Imperial”.

See all news and pressreleases

News Food

Ny inspiration till Kikkoman med Frida Ronge!

Frida Ronge och Kikkoman i unikt och spännande samarbete! Den marknadsledande sojasåsen är en klassiker och en klar favorit bland kockar och matfantaster världen över. Nu blir Frida Ronge ambassadör för varumärket.

Limited Edition från Maldon havssalt

Somrigt från Maldon havssalt!

Del Monte lanserar spännande nyheter inom To-Go segmentet!

Del Monte hakar på To-Go trenden och lanserar sitt nya koncept Fruit Express! Från och med vecka 15 kommer två smaker finnas tillgängliga för den mellanmålssugna konsumenten.

Ny smaksättare från Kikkoman!

Kikkoman utökar sortimentet och lanserar ännu en spännande nyhet på marknaden: Poke Sauce

See all news and pressreleases